бизнес > бизнес и здраве


В началото бе диетата

Д-р Людмила Емилова, пред exporter.bg за природосъобразното хранене и плодолечение, което може да предотврати операция

Формулата за лично щастие на д-р Емилова е сутрин да ти се отива на работа и вечер да ти се прибира в къщи

В края на месец март в хотел „Шератон” видяхме премиерата на филма на Стилиян Иванов „Рецепти за щастие” - един дълбоко човечен и съпричастен разказ за съдбите на хиляди хора, които са се доверили на нетрадиционния метод на д-р Людмила Емилова, за да се борят за правото си на пълноценен живот.

Вярата и успехите на тези хора, някои от които присъстваха лично в залата нея вечер, ни провокираха за това интервю с д-р Емилова.Д-р Емилова, основите на вашата клиника за нетрадиционно лечение на различни болести и зависимости бяха поставени през 1993 г. Кое направи вашия бизнес успешен?

- Доброто отношение към всеки пациент, независимо дали е известен, или не, дали е богат, или беден, дали е с анорексия и има само 25 кг, или минава 200 кг.

И още високата квалификация на лекарския екип и най-добрата съвременна медицинска апаратура. Всички пациенти (39 834 души до днес – 20.04.2012) са усетили със сърцето и душата си, че ние правим всичко възможно да им помогнем.

Как бихте определили вашия метод на лечение - като конфронтиращ се с традиционната медицина, като алтернативен на нея или като допълващ се със съвременните медицински практики?

- Във всеки учебник по медицина след описанието на всяка болест следва лечение и винаги първа точка от лечението е диета. Но съвременният модерен лекар много често прескача тези препоръки и минава на следващата точка – операция.

Ние в нашата клиника се стремим да излекуваме пациента с природосъобразно хранене и плодолечение. Ако е нужно си помагаме с лекарства, или в краен случай предлагаме операция.

Но преди и след това – правилно хранене. С него и с плодолечението ние премахваме причините за поява на болестите.

Вашият център лекува болестите, физическите недостатъци и душата на съвременния човек. Каква е взаимовръзката между тези  толкова често срещани проблеми в нашето ежедневие?

- Всеки човек, който не е извънземен е единство между физическо, ментално и духовно тяло и затова лекувайки едното от тях, винаги се повлияват другите две.

Хора с какви проблеми се обръщат най-често за помощ към вас?

- Повечето хора носят със себе си най-честите заболявания на съвремието – затлъстяване, високо кръвно, захарен диабет, хормонални нарушения, нервни заболявания, алергии и др. Нерядко обаче идват и пациенти с редки болести, за които не са успели да намерят лечение.

Успешното лечение и трайният ефект от престоя във вашата клиника доколко зависят от лекуващия екип и метод и доколко от пациента?

- На всички наши пациенти обясняваме индивидуалния им път към здравето, а доколко те ще се възползват от това е въпрос на техен личен избор.

Какви са най-новите програми на лечение в Клиника „Д-р Емилова”?

- Правим компреси с рициново масло върху черния дроб и други, засегнати от болест органи.

При вас идват доста известни и влиятелни хора. Може ли всеки да си позволи лечение в Клиника „Д-р Емилова”?

- Лечението с плодове, чай и природосъобразно хранене след това е най-евтиното и в същото време най-ефикасното лечение от всички възможни.

Всеки, който има здравословни причини, трябва най-напред да опита това лечение и ако не получи нужния ефект, тогава да се обърне към лекарствата и операциите.

Бихте ли споделили с нашите читатели вашата лична формула за щастие?

- Щастие е сутрин да ти се отива на работа и вечер да ти се прибира в къщи.

Д-р Емилова, благодаря за това интервю!

Ангелина Василева

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер