туризъм > екзотични дестинации


Перлата на Малайзия

Four Seasons Resort Langkawi съчетава естетиката на прочутия дворец Алхамбра в Андалусия с архитектурата на традиционно малайско село

За мнозина Лангкави е рая на земята – топли тюркоазени или изумрудени води, безкрайни плажове, застлани с фин златист или бял пясък и обрамчени с екзотични палми, девствена природа (от всичките стотина острова само два са населени), благодатен климат...

Лангкави не е сред най-популярните у нас туристически дестинации в Андаманово море. На далеч по-голяма слава се радват курорти като Пукет и Краби, да речем. От това обаче онези, които не са чували за Лангкави, само губят.

Лангкави е малайзийски архипелаг от стотина живописни островчета, разположени по-скоро срещу бреговете на Тайланд, отколкото край тези на Малайзия. Най-големият остров е Пулау Лангкави, както е известен от картите и пътеводителите, макар че през 2008 г. султанът на Кедах, един от щатите, образуващи Малайзийската федерация, официално промени името на острова на Лангкави Пермата Кедах.

В това название няма нищо самохвално или преувеличено. Както и в самото име Лангкави, което произхожда от стар малайски израз, означаващ “земята на всички желания”.

Просто защото, той олицетворява представата на мнозина за рая на земята – топли тюркоазени или изумрудени води, безкрайни плажове, застлани с фин златист или бял пясък и обрамчени с екзотични палми, девствена природа (от всичките стотина острова само два са населени), благодатен климат...

Край един от най-хубавите плажове на Лангкави е разположен Four Seasons Resort Langkawi, уникален хотелски комплекс, който съчетава естетиката на прочутия дворец Алхамбра в Андалусия с архитектурата на традиционно малайско село, плюс куп заемки с индийски и арабски привкус.

Павилионите и вилите в курорта са издържани в интригуващ стил, който съчетава влияния от колониалната епоха с ултрамодерни технологии.

В стаите ви очакват огромни вентилатори, които лениво се въртят на тавана, резбовани дървени паравани, традиционен малайски батик, но и 42-инчов (107 см) плазмен телевизор и система да домашно кино.

Най-малките павилиони се простират на площ от 68 кв.м и предлагат освен спалня, трапезария и баня, още обширна тераса, вградена мраморна вана в стил хамам и прочие.

Павилионите и вилите са разположени сред екзотични градини, а дървените алеи между тях са направени от стари траверси, използвани някога от малайските железници.

По тях можете да стигнете и до луксозния спа център, който фокусира върху различни източни техники и процедури, до трите ресторанта и коктейл бара, до библиотеката, фитнес залата, салона за йога или басейните.

За любителите на активната почивка хотелът предлага тенис кортове, център за водни спортове, а за авантюристично настроените гости се организират излети с каяк, трекинг из джунглата...

Адрес:
Four Seasons Resort Langkawi
Jalan Tanjung Rhu,
07000 Langkawi,
Kedah Darul Aman,
Malaysia

Цени:

От MYR 1750 (около 435 евро)
плюс 10 % service charge за
Lower Malaleuca Pavilion
в ниския сезон и между
MYR 1850 и 2050 (460-510 евро)
плюс 10 %  service charge
във високия сезон.

Уебсайт:
www.fourseasons.com

Телефон:
+ 60 (4) 950 8888


Милко Стоименов, списание Travel magazine 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер