политика > бизнес среда


Най-високо качество на живот предлага Виена

САЩ, Великобритания и Япония са държавите, които предлагат най-добри условия за търговия

Най-много инвестиции в недвижима собственост са привлекли Ню Йорк, Лондон и Токио, показва доклад на Кушман&Уейкфийлд

Ню Йорк, Лондон и Токио. Така изглежда челната тройка на градовете, привлекли най-много инвестиции в недвижима собственост. Това показва доклад на Кушман&Уейкфийлд.

На четвърто и пето място са Париж и Лос Анджелис, като американският град измества Хонг Конг, който е бил пети преди година. Като най-атрактивни за инвестиция в хотели от световната компания определят градовете Лондон, Ню Йорк и Сан Франциско.

Според анализаторите няколко са факторите, които предопределят степента на развитие на даден град. Икономическото развитие, степента на населеност, търговията, финансите, иновациите, качеството на живот, културата и туризма са сред ключовите двигатели на успешните градове.

САЩ, Великобритания и Япония са държавите, които предлагат най-добри условия за търговия, сочи класация, публикувана в същия доклад.

За бизнес и финансови услуги най-добрите градове отново са Лондон, Ню Йорк и Токио. По отношение на иновациите най-добре през изтеклата година са се представили градовете Бостън, Сан Франциско и Париж.

Екологичният транспорт също се оказва ключов фактор за успешното развитие на градовете, сочи още докладът на световната компания. Първенци в това отношение са Берлин, Копенхаген и Монреал.

Образованието и уменията на населението пък са на най-високо ниво в Лондон, Париж и Бостън. В топ 3 на градовете с богата култура и развит туризъм отново са Лондон, Париж и Ню Йорк.

Градът, който предлага най-високо качество на живот в света, е Виена, Австрия, следван от Цюрих, Швейцария и Оукланд, Австралия.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер