туризъм > екзотични дестинации


10 от най-романтичните хотели в света

Il Salviatino – Флоренция

Вечерно време цялото имение около Il Salviatino e осветено от сребърни свещници, а градината – от фенери

(Всеки има своя представа за романтика. И нерядко луксът не е задължителен елемент от нея, защото и най-скъпият хотел може да ви отегчи, ако не сте с подходящата компания, а най-евтиният пансион може да ви се стори романтичен, ако сте с любим човек.

От друга страна обаче, луксът е хубаво нещо. Особено когато е съчетан с красива природа, идилични гледки, спокойствие и уют, обслужване, което глези и предразполага...


Опитахме се да съчетаем всичко това, когато направихме своя избор на 10 от най-романтичните хотели. Започваме с Il Salviatino във Флоренция.)


Неслучайно почти във всички класации (организирани от популярни сайтове, и от авторитетни списания) на най-романтичните хотели в света неизменно присъства италианският Il Salviatino и нерядко заема първото място.

Представете си великолепно запазена и реновирана аристократична вила от XV в., сгушена сред потъналите в зеленина хълмове на Фиезоле, откъдето се разкрива великолепна панорама към Флоренция, люлката на Ренесанса.

Самото палацо е оградено от барокова градина със строги геометрични форми и дискретно романтично осветление, но стане ли въпрос за романтика, трябва да обърнем специално внимание на интериора.

Първо се озовавате във фоайе със сводест тухлен таван (тук някога са влизали каляските на господарите на имението), а в съседство се намира библиотека с масивна дървена ламперия и старинни томове с кожена подвързия по лавиците.

Всяка стая е обзаведена в индивидуален стил, който съчетава средновековни стенописи и мозайки и уникални произведения на местни тоскански занаятчии с луксозен, но стилен модерен декор.

В тях ви очакват подове, застлани с красиви мозайки от мрамор, тавани, покрити с фрески, ръчно бродирани ленени чаршафи, както и плоскоекранни телевизори, които служат и като огледала, и душ-кабини с осветление от светодиоди.

Сред всичките 45 стаи и апартаменти най-интересни безспорно са апартаментите, които носят имената “Мелодия”, “Марчело”, “Алфреско” и “Оджети”.

Благодарение на детайлите ореховата ламперия, средновековната камина и старинния мраморен умивалник в банята, “Мелодия” пресъздава неповторима ренесансова атмосфера.

“Марчело” заема два етажа от най-романтичната част на имението – кулата, докато “Алфреско” грабва окото с огромната каменна вана в банята, разположена по такъв начин, че докато сте вътре в нея, можете да се наслаждавате на стенописите по тавана.

“Оджети” пък се намира точно под тавана на кулата и разполага със закътан балкон, на който домакините от хотела, редовно организират романтични вечери за гостите на апартамента.

Вечерно време цялото имение е осветено от сребърни свещници, а градината - от фенери. Но освен на романтични разходки, можете да се отдадете и на удоволствията, предлагани от спа центъра, издържан в ориенталски дух, и на изкушенията от традиционната тосканска кухня, приготвени в ресторанта.

Адрес:

Il Salviatino
Via del Salviatino
Florence 50137, Italy

Телефон:

+39 055 9041111

Уебсайт:
www.salviatino.com


Милко Стоименов, списание Travel magazine


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер