политика > бизнес среда


Джоузеф Стиглиц: Сътресенията ще продължат

Според големия икономист не рецесия, а депресия е диагнозата за Гърция и Испания и виновни за това са икономиите, които двете страни понесоха

Стиглиц смята, че Международният валутен фонд "е твърде оптимистичен" в прогнозите си, че икономиката на еврозоната ще се свие с 0,4% през т.г. и ще се разрасне с 0,2 през идната.

Не рецесия, а депресия е диагнозата за Гърция и Испания и виновни за това са икономиите, които двете страни понесоха. Това е мнението на Нобеловият лауреат по икономика Джоузеф Стиглиц, цитиран от АФП.

Стиглиц смята още, че Международният валутен фонд "е твърде оптимистичен" в прогнозите си, че икономиката на еврозоната ще се свие с 0,4% през т.г. и ще се разрасне с 0,2 през идната.

По време на конференцията на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) в Делхи големият икономист е подчертал, че е по-песимистично настроен от фонда.

Виждам значителен риск сътресенията да продължат. Това е прогнозил Стиглиц, който навремето бе топ съветник на бившия американски президент Бил Клинтън.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер