туризъм > екзотични дестинации


Rosewood Mayakoba - Плая дел Кармен

10 от най-романтичните хотели в света

Луксозният комплекс се намира в девствено ъгълче на полуостров Юкатан, където се срещат океанът и джунглата

(Всеки има своя представа за романтика. И нерядко луксът не е задължителен елемент от нея, защото и най-скъпият хотел може да ви отегчи, ако не сте с подходящата компания, а най-евтиният пансион може да ви се стори романтичен, ако сте с любим човек.

От друга страна обаче, луксът е хубаво нещо. Особено когато е съчетан с красива природа, идилични гледки, спокойствие и уют, обслужване, което глези и предразполага...


Опитахме се да съчетаем всичко това, когато направихме своя избор на 10 от най-романтичните хотели. Вече ви представихме Il Salviatino във Флоренция,  One & Only Ocean Club на Бахамските острови и Alpenhof Murnau в Мурнау. Сега е ред на Rosewood Mayakoba - Плая дел Кармен.)


Едва ли има по-романтичен и по-незабравим начин да пристигнете в хотела си от това да прекосите тропическата лагуна с ладия, която да ви остави пред личния кей, над който се издига вилата, която ви очаква.

Самата вила пък е заобиколена от изумрудено зелена джунгла, дълъг плаж, покрит със ситен бял пясък, и няколко лагуни.

Пристигането обаче не е единственото, с което Rosewood Mayakoba ще ви накара да запомните престоя си тук.

Луксозният комплекс с едва 118 вили, разположен обаче на територия от 6400 дка, се намира в девствено ъгълче на полуостров Юкатан, където си дават среща океанът и джунглата.

Освен собствен кей почти всяка вила предлага още собствен басейн, тераса за слънчеви бани на покрива, външен душ и екзотична градина.

Плъзгащите се панорамни прозорци предлагат изключително живописна гледка към океана, лагуните и мангровите горички наоколо, а интериорът вътре, макар и модерен, е в пълна хармония със заобикалящата го среда.

Това се дължи както на семплите форми, така и на използваните естествени материали – предимно варовик и тропическа дървесина.

Цялата крайбрежна зона на курорта отвъд плажа е осеяна с басейни тип инфинити и спа, а зад тях се намира игрището за голф, проектирано от Грег Норман (№1 в световната ранглиста в продължение на цели 331 седмици през 80-те и 90-те години).

Перлата в короната на Rosewood Mayakoba обаче е спа комплексът, разположен на собствен остров насред една от лагуните.

Той предлага всичко, за което можете да се сетите, но крие и няколко изненади като ценоте, малък басейн за гмуркане сред скалите, и терапии, базирани на лечебните традиции на маите.

През деня курортът организира екскурзии за любителите на гмуркането и шнорхелинга до подобни ценоти в Юкатан или до Мезоамериканския бариерен риф, втори по големина в света, за почитателите на древната история – до храмовете и руините в Тулум, а за дамите – шопинг турове до Плая дел Кармен.

Вечер обаче всички се наслаждават на романтичната атмосфера на двата ресторанта Casa del Lago и Punta Bonita, заобиколени от басейни, лагуни и палми, но не им отстъпва и Agave Azul & Tequila Library, където всяка вечер се провеждат дегустации на най-добрите мексикански марки текила.

Адрес:

Rosewood Mayakoba
Ctra.Federal Cancun-Playa del Carmen KM
298, Solidaridad, Q. Roo,
CP 77710 Mexico

Телефон:

+ 52 984 875 8000

Уебсайт:
www.rosewoodmayakoba.com

Милко Стоименов, списание Travel magazine


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер