туризъм > екзотични дестинации


Les Sources de Caudalie - Мартияк

10 от най-романтичните хотели в света

Хотелът е заобиколен от собствени гори, лозя и градини с множество езерца. Резултатът е очарователен комплекс, разположен сред едно от най-живописните кътчета на Аквитания, който създава феноменално усещане за покой и сливане с природата.

(Всеки има своя представа за романтика. И нерядко луксът не е задължителен елемент от нея, защото и най-скъпият хотел може да ви отегчи, ако не сте с подходящата компания, а най-евтиният пансион може да ви се стори романтичен, ако сте с любим човек.

От друга страна обаче, луксът е хубаво нещо. Особено когато е съчетан с красива природа, идилични гледки, спокойствие и уют, обслужване, което глези и предразполага...


Опитахме се да съчетаем всичко това, когато направихме своя избор на 10 от най-романтичните хотели. Вече ви представихме Il Salviatino във Флоренция,  One & Only Ocean Club на Бахамските острови, Alpenhof Murnau в Мурнау и Rosewood Mayakoba - Плая дел Кармен. Сега е ред на Les Sources de Caudalie – Мартияк.)Като гледате това имение, със сигурност си мислите, че то е поне толкова старо, колкото и съседното Шато Смит От Лафит. Както заради вида му, така и заради обстоятелството, че имената си приличат почти като две капки вода.

Истината е съвсем друга, хотел Les Sources de Caudalie е сравнително нов, но е построен със строителни материали, взети от полуразрушени старинни постройки в околностите на Бордо и подбрани така, че да подхождат на стила на Шато Смит От Лафит.

Самият хотел е заобиколен от собствени гори, лозя и градини с множество езерца. Резултатът е очарователен комплекс, разположен сред едно от най-живописните кътчета на Аквитания, който създава феноменално усещане за покой и сливане с природата.

Хотел Les Sources de Caudalie може да е само четиризвезден, но спокойно слага в малкия си джоб много хотели, които се кичат с повече звезди.

Стаите и апартаментите са обзаведени по начин, който отразява стила и традициите на Аквитания, и това си личи по цветовете, картините, мебелите и интериора. Всяка стая е уникална, обзаведена е индивидуално и не прилича на нито една от останалите.

Някои от тях крият изненадващи контрасти като например L'ile aux Oiseaux Suite, сгушен в сърцето на огромно лозе, който на външен вид напомня наколните жилища в залива на Аркашон, а впоследствие поразява с авангардния си интериор.

Имената на стаите пък свидетелстват за романтичния дух на френската провинция (например Lac des Cygnes, или “Лебедово езеро”), както и за факта, че хотелът все пак се намира в един от най-прочутите винарски райони в света (La Part des Anges, или “Делът на ангелите”, както се нарича онази част от виното, която се изпарява през дъбовите бъчви).

Като че ли с най-много романтика са изпълнени двата ресторанта на хотела. Единият – La Grand'Vigne (отличен с една звезда на Michelin) е разположен сред оранжерия от XVIII в. и гледа към езеро, в което плуват лебеди, а другият (La Table du Lavoir) е разположен в реконструирана камък по камък пералня от XIX в., чиято покривна конструкция е възстановена с помощта на греди, донесени от избите на Шато Лафит.

В избата на хотела пък е разположен винобар, който предлага богат избор от над 15 000 бутилки вино и огромна колекция от арманяк, коняк и уиски.

Уникален е и спа центърът на Les Sources de Caudalie. Той съчетава лечебните свойства на водата, която добива на дълбочина 540 м от собствен извор (водата е богата на минерали и олигоелементи), и уникалните свойства на гроздето. Между другото, това е първият спа център от веригата Vinotherapie Spa в света.


Адрес:
Les Sources de Caudalie
Chemin de Smith Haut Lafitte,
Bordeaux – Martillac 33650, Aquitaine,
France


Телефон:
+ 33 (0) 5 57 83 83 83

Уебсайт:
www.sources-caudalie.com

Милко Стоименов, списание Travel magazine


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер