политика > бизнес и право


Оригинална стратегия срещу сомалийските пирати

Томас Кели припомня на правителствата по света, как Америка се е отървала от чудовището Ал Капоне

С международна подкрепа, 12-та босове на бизнеса на сомалийските пирати могат да бъдат изправени на съд още в идните години, предлага американския експерт. Това можело да стане по примера на Ал Капоне, като ги вкарат в затвора за данъчни измами.

Оригинална стратегия за ликвидиране на сомалийските пирати предлага Томас Кели, експерт в американския Държавен департамент по борбата с тероризма. Той я нарича “Ал Капоне”. Според Кели зад дейността на сомалийските пирати стоят 12 богаташи - сомалийски вариант на мафиота Ал Капоне. Информацията е на британският Daily Telegraph.

Изданието цитира Кели, който посочва че Ал Капоне е бил "ликвидиран", като е вкаран в затвора за данъчни измами. Тази стратегия може да се приложи и срещу 12-та босове на бизнеса на сомалийските пирати. С международна подкрепа тези хора могат да бъдат изправени на съд още в идните години, отбелязва американският експерт.

"Трябва да действаме срещу онези, които купуват корабите и оръжията за пиратските набези и които после перат парите от откупите в Африка и на други места", казва Кели.

Пиратството се превърна в най-големия бизнес за Сомалия. По официални данни с набезите си през 2010 г. сомалийските пирати са причинили загуби на световната икономика за над 12 млрд. долара.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер