туризъм > екзотични дестинации


10  от най-добрите хай-тек хотели

Eccleston Square - Лондон

Този малък (едва 39 стаи) бутиков хотел, предлага едни от най-авангардните хай-тек удобства. В стаите ще откриете 46-инчови плазмени телевизори Panasonic с 3D, HD Movie и 3D канали, 3D Blu-ray DVD плейър, VolP телефони и супербърз wi-fi достъп до интернет.

(Отдавна отминаха времената на бавния и ненадежден интернет в хотелската стая, времената, когато радио-часовникът и електрическата кана бяха смятани за върха в хотелските технологии. Днес хотелите навлизат в епоха, която някои анализатори определят като високотехнологичен хедонизъм.

В челните редици на тази промяна са хотели като Nine Zero в Бостън, където вместо метален ключ или магнитна карта използват ирисово сканиране, като Hotel 1000 в Сиатъл, където инфрачервен сигнал сканира стаята и уведомява камериерките дали помещението е свободно за почистване, като Yotel в ню Йорк, където грижата за багажа на гостите е поверена на робот...


Други хотели пък предлагат на своите гости напълно безплатно компютри Apple, таблети, смартфони, конзоли на видео-игри и какво ли още не.


Докъде всъщност е стигнала хай-тек революцията в хотелиерството? Хвърлете един поглед на нашата селекция от високотехнологични хотели и ще разберете. Вече ви представихме Mama Shelter в Париж, Yotel в Ню Йорк, Grace на отстров Миконос, Blow Up Hall 50 50 в Познан, Hotel 1000 в Сиатъл, The Mira в Хонконг и Aria в Лас Вегас и Cotswold House в Чипинг Кемдън. Сега е ред на Eccleston Square в Лондон).

Оставаме в добрата стара Англия, но се пренасяме в нейната столица Лондон, където в аристократичния квартал Белгрейвия ни очаква Eccleston Square.

Когато гостите пристигнат на площада пред хотела и погледнат фасадата му, типична за градските резиденции отпреди стотина-двеста години, те едва ли очакват да се озоват в модернистично фоайе с полилеи от черен кристал, да не говорим за високотехнологичните устройства в стаите.

Тази изненадваща метафорфоза е резултат от преустройство, погълнало 6,5 млн. английски лири и превърнало една достолепна стара къща от джорджианската епоха в достоен член на шикозната верига Desigh Hotels.

Този малък (едва 39 стаи) бутиков хотел, предлага едни от най-авангардните хай-тек удобства. В стаите ще откриете 46-инчови плазмени телевизори Panasonic с 3D, HD Movie и 3D канали, 3D Blu-ray DVD плейър, VolP телефони и супербърз wi-fi достъп до интернет.

Специалните очила за гледане на триизмерна телевизия ще намерите на полицата над леглото. Там ви очаква и сензорен дисплей, с чиято помощ да командвате осветлението и завесите, телевизора, радиото, електронния будилник...

Може да не звучи кой знае колко високотехнологично, но пък е изключително удобно и практично – в стаята ще намерите електрически контакти не само според английския, но и според американския, и европейския стандарт.

В стаята разполагате още с iPad2, който ще ви бъде полезен, ако решите да се обърнете към румсървиз или да си запишете час за процедури в спа центъра на хотела.

В банята (мраморна, с подово отопление и хидромасажна душ-кабина) обаче става още по-интересно – огромното огледало, което ще намерите, съвсем не е обикновено огледало. И нямаме предвид само обстоятелството, че то не се изпотява, а нещо съвсем друго – достатъчно е да натиснете едно копче и огледалната повърхност се превръща в... телевизионен екран.

А когато се върнете уморени от разходката из лондонските улици или просто искате да си починете от всички тези ултрамодерни джаджи, последната изненада ще ви поднесе леглото, произведено от реномираната шведска фирма Hastens, което е електронно регулируемои предлага няколко програми за масаж.

На изключително ниво е и ресторантът на Eccleston Square Hotel, един от най-добрите в своята категория в цял Лондон. Това е френско бистро с изключително стилен дизайнерски интериор – огромна камина, театрални кристални полилеи, модерни кожени мебели и дървена ламперия, но и с великолепна кухня.

Хлябът и тестените изделия се пекат на място (Bistrot on the Square, както се нарича ресторантът, разполага със собствена малка фурна), а избата, ръководена от опитен сомелиер, предлага богата колекция от бутикови и биодинамични вина.

(Тук не му е мястото да говорим за биодинамичното земеделие, но тъй като е познато на малцина у нас, ще споменем само, че това е върхът на органичното земеделие, че разглежда фермата като единен жив организъм, че се ръководи от астрономическия календар и че се основава на трудовете на Рудолф Щайнер.)

Адрес:

Eccleston Square Hotel
37 Eccleston Square
London SW1V 1PB
United Kingdom

Телефон: +44 (0) 20 3489 1000

E-Mail:
Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

Уебсайт:
www.ecclestonsquarehotel,com
www.desighhotels.com

Милко Стоименов, списание Travel magazine

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер