туризъм > екзотични дестинации


10  от най-добрите хай-тек хотели

Andaz Wall Street – Ню Йорк


Безупречният интериорен дизайн на хотела е дело на Rockwell Group, нюйоркска компания,  проектирала интериора на няколко хотела от веригата W, няколко ресторанта Nobu и сцената, на която са раздавани наградите “Оскар”.

(Отдавна отминаха времената на бавния и ненадежден интернет в хотелската стая, времената, когато радио-часовникът и електрическата кана бяха смятани за върха в хотелските технологии. Днес хотелите навлизат в епоха, която някои анализатори определят като високотехнологичен хедонизъм.

В челните редици на тази промяна са хотели като Nine Zero в Бостън, където вместо метален ключ или магнитна карта използват ирисово сканиране, като Hotel 1000 в Сиатъл, където инфрачервен сигнал сканира стаята и уведомява камериерките дали помещението е свободно за почистване, като Yotel в ню Йорк, където грижата за багажа на гостите е поверена на робот...


Други хотели пък предлагат на своите гости напълно безплатно компютри Apple, таблети, смартфони, конзоли на видео-игри и какво ли още не.


Докъде всъщност е стигнала хай-тек революцията в хотелиерството? Хвърлете един поглед на нашата селекция от високотехнологични хотели и ще разберете. Вече ви представихме Mama Shelter в Париж, Yotel в Ню Йорк, Grace на отстров Миконос, Blow Up Hall 50 50 в Познан, Hotel 1000 в Сиатъл, The Mira в Хонконг и Aria в Лас Вегас, Cotswold House в Чипинг Кемдън и Eccleston Square в Лондон. Сега е ред на последния от великолепната десятка - Andaz Wall Street – Ню Йорк).


На индийския субконтинент думата andaz означава стил на хинди и урду. Вероятно това е причината прочутата хотелска верига Hyatt да нарече така своя бранд от бутикови лайфстайл хотели.

В момента Andaz разполага с едва 11 хотела, но все на ключови локации – Пето Авеню и Уолстрийт в Ню Йорк, Сънсет булевард в Холивуд, Мауи, Хаваите и прочие. Ще спрем нашето внимание на Andaz Wall Street, макар че Andaz 5th Avenue не му отстъпва в технологично отношение.

Започваме от чекирането в хотела. Както можете да се досетите, рецепция в традиционния смисъл на думата няма. За целта гостите използват мобилни таблети, които за разлика от тези в магазина имат и слот, в който да пъхнете кредитната си карта.

Ако не бързате, можете да сторите това във фоайето. Ако закъснявате за някъде, грабвате един такъв таблет и се чекирате в асансьора например. Достатъчно е да сложите кредитната си карта в слота и ключът за вашата стая се създава на мига.

В стаята пък ви очакват 42-инчов LCD телевизор с кабелни и сателитни канали, VOD (video on demand), аудиосистема Geneva, докинг станция за iPod, сейф за лаптоп с възможност за зареждане на компютъра вътре в него, безплатен wi-fi интернет (ако случайно лаптопът ви няма такава карта, няма проблем – има и кабелна връзка), безжични телефони с дигитален секретар (апропо, телефонните разговори в рамките на Ню Йорк са безплатни...)

Осветлението се регулира с помощта на сензорен дисплей с предварително програмирани режими от типа на: All Off, All On, Relax, Work, Nightlight.

Когато напускате хотела, отново не е необходимо да търсите рецепция, с помощта на телевизора може да прибегнете до услугата, наречена video checkout, да уредите сметката си и да освободите стаята.

Гостите ще намерят в стаите и други приятни изненади, които не попадат в категорията хай-тек. Като например добре заредения минибар, с безалкохолни напитки и леки закуски. Или като безкрайно богатия набор от всевъзможни услуги, предлагани от хотела – включително “кучешки” спа център, ако случайно пътувате с домашен любимец, а имате ангажимент, на който не можете да го вземете със себе си.

Голям плюс на Andaz Wall Street, който в никакъв случай не бива да бъде подценяван, е самата сграда, в която е разположен хотелът. До неотдавна тя е принадлежала на Barclays Bank и това обяснява просторните стаи и високите над 3,40 м тавани, нещо нетипично за нюйоркски хотели, чиито стаи обикновено са съвсем миниатюрни.

Безупречният интериорен дизайн пък е дело на Rockwell Group, нюйоркска компания,  проектирала интериора на няколко хотела от веригата W, няколко ресторанта Nobu и сцената, на която бяха раздадени тазгодишните награди “Оскар”.

Какво друго предлага Andaz Wall Street? Ресторант Wall & Water с неговата типична американска кухня и великолепната панорама към Ийст Ривър, Seven Five – един от най-популярните коктейл барове в Манхатън, спа център, фитнес зала и прочие.

Адрес:
Andaz Wall Street
75 Wall Street
New York, New York
10005 USA

Телефон:
+1 212 590 1234

E-Mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

Уебсайт:
www.andaz.com

Милко Стоименов, списание Travel magazine

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер