експорт > международни изложения


Монограм Мавруд по Рубин 2009 и Вила Юстина Кюве 2012 на Вила Юстина със злато от Mundus Vini 2013

Станислав Бакърджиев, мениджър Ключови клиенти и Експорт на Винарска изба Вила Юстина: Този успех отваря вратите на германския пазар за нашите вина

Монограм Мавруд по Рубин 2009 спечели златното отличие с 93 точки. Само две точки го отделиха от големите трофеи на конкурса, но пък получи грамота за Най-добро българско червено вино на Mundus Vini 2013.

Монограм Мавруд по Рубин 2009 и Вила Юстина Кюве 2012 на Вила Юстина направиха забележително представяне на един от най-престижните винени конкурси в света - Mundus Vini 2013. Двете вина се окичиха със златни медали.

Монограм Мавруд по Рубин 2009 спечели 93 точки и грабна златното отличие. Само две точки го отделиха от големите трофеи на конкурса, но пък получи грамота за Най-добро българско червено вино на Mundus Vini 2013. Вила Юстина Кюве 2012 събра 90 точки, които също му отредиха златен медал.

“Тези златни медали отварят вратите на германския пазар за нашите вина”. Така Станислав Бакърджиев, мениджър Ключови клиенти и Експорт на Винарска изба Вила Юстина, коментира пред exporter.bg, значението на този наистина невероятен успех. И това е така, защото организаторите на Mundus Vini правят всички големи международни винени изложения в Германия.

Монограм Мавруд по Рубин 2009 е едно от най-титулуваните вина на Вила Юстина не само в България, но и в чужбина. Само преди броени дни то се завърна с бронзов медал от друг престижен конкурс, проведен в рамките на международното изложение Food & Hotel 2013 в Банкок.

Да не забравяме, че Монограм Мавруд по Рубин 2009 спечели златен медал и от  Балканския Винен Конкурс и Фестивал, който тази година се проведе за втори пореден път в София.

Как се прави вино като Монограм Мавруд по Рубин 2009? Въпросът ми е към Васил Стоянов, главен технолог на Вила Юстина.

“За мен всичките вина са усещане, не само медалистите. Те са като децата. Ти се стараеш да ги създадеш, да ги отгледаш. Да се развият в правилната посока.

Монограм Мавруд по Рубин по някакъв начин се получава. Не мога да го обясня как, но се получава. Просто се старая, тъй като и двата сорта са трудни.

Никога не са ме блазнели наградите. За мен по-важно е да имам собствено удовлетворение. Когато съм убеден, че едно вино ми е харесало как се е получило, съм сигурен, че и на голяма част от ценителите или потребителите ще се хареса”.

Така главният технолог на избата, с голяма доза себевзискателност, коментира за exporter.bg едно от най-успешните български вина, с толкова много и престижни награди зад гърба си.

(Как екипът от мениджъри, технолози и търговци на Вила Юстина си сверява часовника с конкуренцията и цялото интервю с главния технолог на избата, очаквайте в следваща публикация на exporter.bg.)

Димитър Дженев

Снимка: Божидар Марков

На снимката: Главният технолог на избата Васил Стоянов и техноложката Костадинка Рахова – с вината призьори от Mundus Vini 2013 и дипломите за златните медали. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер