експорт > клуб на експортьора


Отборът, който създава решения от неръждаема стомана

Инж. Милко Цветков, собственик на “ТМ ИНОКС” пред exporter.bg:  Трите основни компонента на успешния износ са - цена, срок и качество

 

Компанията е специализирана в производството на неръждаеми съоръжения в хранително-вкусовата, химическата и фармацевтичната промишленост.

“Ние сме един отбор. Създаваме решения от неръждаема стомана.” Така инж. Милко Цветков, собственик на една от най-бързо развиващите се фирми в Пловдив - “ТМ ИНОКС”, описва работата си.

Фирмата е създадена през 2006 г. като търговско-инженерингово дружество, за да реализира маркетинг микса на продуктите на фирма "Томика-Метал" АД на европейския и международния пазар.

Компанията е специализирана в производство на неръждаеми съоръжения в хранително-вкусовата, химическата и фармацевтичната промишленост. Изработва резервоари за течности, прахови и насипни материали, както и специализирано оборудване - реактори, топлообменници, части от сложни системи за вграждане.


Неръждаеми силози за съхранение на гранулирана пластмаса.

Специфичността на проектите налага да се разработват при поддържане на тесен контакт с клиента, за да се постигне добро съотношение между производителност, функционалност и цялостна инвестиция.

Повече от 20 г. "Томика-Метал" АД предлага на своите клиенти професионално оборудване за винарски изби и млекопреработвателни предприятия. Различни типове ферментатори, съдове за обработка и съхранение, процес танкове, както и друго спомагателно оборудване са намерили приложение в Македония, Румъния, Белгия, Франция, Германия и др. страни.

Голяма част от дестилериите за етерични масла са производство на “ТМ ИНОКС”.  От тях компанията изнася  в Гърция и Румъния.  В други държави “ТМ ИНОКС” работи със свои представители. И те са: за Македония и Сърбия - TAKOM GROUP, за Румъния, Молдова и Украйна - TM INOX, за Гърция - Darco Hellas SA и за Белгия/Бенелюкс - STAES.


Съдове за съхранение на вино.

"Трите основни компонента на успешния износ са - цена, срок и качество" , казва инж. Милко Цветков. Около 90% от продукцията на “ТМ ИНОКС” се реализира извън територията на България.

Една част от тях - чрез директни продажби, друга чрез представители. Не малък дял от тези продажби “ТМ ИНОКС” осъществява като подизпълнител на световни компании в областта на хранително-вкусовата промишленост - GEA, SPX, TETRA PAK.

В Англия българската компания е участвала в изграждане на завод за производство на сухо мляко, в Бразилия - на промишлени филтри, във Франция - на изпарителна инсталация за концентрирано мляко.  В САЩ, Русия, Чехия “ТМ ИНОКС” е доставяла съоръжения за пивоварни заводи.


Кожухотръбен топлообменник - част от инсталация за производство на сухо мляко.

В момента във фирмата и нейните три завода – в Пловдив, Свищов и Чирпан, работят над 300 души работници и служители. Стратегията на “ТМ ИНОКС” е да разполага с модерни и спестяващи време машини.

Инженерите и специалистите, посещават над 10 международни специализирани изложения годишно по целия свят, за да следят последните тенденции в бранша. Компанията притежава сертификат за качество ISO 9001:2008, както и сертификат за производство на съдове за хранително-вкусовата промишленост.

Марката TMINOX вече е позната на международния пазар и е символ, както на качествени продукти, така и на коректно отношение към своите клиенти.

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер