експорт > клуб на експортьора


Exporter.bg учреди Клуб на експортьора

Това е клуб на съмишленици, в който влизат експортно ориентирани компании от малкия и средния бизнес

Клубът на експортьора към сайт exporter.bg ще защитава интересите на компаниите, които му се доверяват, като им осигурява информационна подкрепа и трибуна на техните проблеми.

Сайтът exporter.bg учреди „Клуб на експортьора“ на парти-коктейл в Националния политехнически музей. Това не е някаква асоциация или сдружение със стопанска цел. Клубът на експортьора е клуб на съмишленици, в който влизат експортно ориентирани компании от малкия и средния бизнес, като разходите по неговата издръжка и по дейностите се поемат от сайта exporter.bg.

„Въпросът под каква форма да функционира клубът беше дискутиран многократно в различни формати и трябва да ви кажа, че съвсем умишлено на този етап избягаме от учредяването на асоциация или сдружение. Такива има достатъчно и не бих казал, че появата им е гаранция за наистина свършена работа.

Ние сме сайт и в основата на идеята за клуба е така модерната в наше време дума нетуъркинг – възможността да общуваме, да споделяме ценности като общност, да се опитваме по пътя на комуникацията да решаваме важни проблеми и да намираме общи решения. В дигиталната среда, в която живеем информацията е най - ценната валута и ние залагаме именно на нея.

Така ние разбираме защитата на малкия и средния бизнес, който на думи е защитаван от различни организации и структури, но в реалния живот се намира между “чука и наковалнята” – от едната страна са големите компании, в чиято природа е заложено да поглъщат по-малките и средни конкуренти, а от другата държавната администрация, която често се престарава по отношение на тях, като ги притиска с многобройни административни процедури, в повечето случаи пораждащи корупция“, каза при учредяването на клуба Димитър Дженев, главен редактор на exporter.bg.

Той допълни, че Клубът на експортьора към сайт exporter.bg ще защитава интересите на компаниите, които му се доверяват, като им осигурява информационна подкрепа и трибуна на техните проблеми.

Фирмите, подкрепили Клубът на експортьора, вече получават обещаните еднократна презентация на компанията в сайта exporter.bg и периодично публикуване на актуална информация за нейната дейност. Предстои да получат първия тримесечен електронен бюлетин с материали относно тенденциите и бизнес средата на потенциалните външни пазари.

Съмишленици на Клубът на експортьора вече са станали:


TM INOX гр. Пловдив, Огняново К АД – част от шведската Плена Груп , ВМВ Метал – гр. Ихтиман, АПС Манюфекчъринг гр. Ботевград, Гопет Транс гр. София,  Бисер Олива гр. Стара Загора, Българска агенция за експортно застраховане, Трайдънт Фрейт гр. Варна, Общинска банка, Винарска изба Катаржина Естейт,  Ветпром АД гр. Кюстендил, M&M Милицер и Мюнх – част от структурата на ТрансИнвест Холдинг АГ, Швейцария, Винарска изба Домейн Мараш, Верила Лубрикантс гр. София, Балкан АД гр. Монтана, Винарска изба Беса Валей, Рожее Ванден Берхе БГ гр. Сливен, Розаимпекс гр. Пловдив, Винарска изба Вила Юстина, Ринамар гр. София.

„С основаването на клуба вие вече имате своя медийна трибуна, която с общи усилия тепърва ще се развива и превръща във фактор в медийното пространство“, каза още главният редактор на exporter.bg.

Той благодари на спонсорите на събитието по учредяването на клуба - TM INOX и Огняново К АД, както и на партньорите от Винарска изба Беса Валей и Юротим – ексклузивен представител на Винарска изба Стоби за България, и вдигна наздравица за българския износител от средите на малкия и среден бизнес.

На снимката: Инж. Николай Каракашев (вдясно), Директор Продажби на TM INOX, генерален спонсор на събитието, приветства идеята на Димитър Дженев (вляво), главен редактор на сайта exporter.bg, за създаване на „Клуб на експортьора“ и поздрави експортно ориентираните компании подкрепили идеята.

Снимка: Божидар Марков


Галерия със снимки от събитието

Видеоматериал от церемонията по учредяването на “Клуб на експортьора”

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер