експорт > международни изложения


Винарска изба Стоби спечели злато и два сребърни медала на BIWC 2014

На Третия The Balkans International Wine Competition избата беше представена от Юротим ООД, ексклузивен представител за България на Stobi Winery

В конкурсната програма участваха над 400 вина от Балканския полуостров, Централна и Източна Европа и Черноморският регион.

Винарска изба Стоби от Македония се представи блестящо в конкурсната програма на Третия The Balkans International Wine Competition (BIWC), който се проведе на 7-ми и 8-ми юни в Гранд Хотел София.

Избата бе отличена с един златен и два сребърни медала. Златото отиде при Syrah Barrique 2011, а със сребро се окичиха Chardonnay Barrique 2012 и Vranec Veritas 2011.

В конкурсната програма участваха над 400 вина от Балканския полуостров, Централна и Източна Европа и Черноморският регион, а в изложението се включиха 50 изби от България и Балканите.

Винарска изба Стоби от Македония продължи традацията да се представя много успешно на този голям международен форум. Миналата година на BIWC тя спечели два златни медала – за Стоби Аминта и Стоби Мерло Барик, а с бронзов медал си тръгна Стоби Вранец Веритас.

Да припомним, че още на първото издание на The Balkans International Wine Competition през 2012 г. бялото вино Стоби Мускат Отонел на македонската изба беше отличено със сребърен медал.

И тази година по време на изложението изба Стоби беше представена от вносителя Юротим ООД, ексклузивен представител за България на Винарска изба Стоби/Stobi Winery.

Призьорите за 2014 г.:


Syrah Barrique 2011 – златен медал

Премиум сухо червено вино с прекрасен тъмно рубинен цвят и високо съдържание на глицерол. Подчертано свеж аромат с нюанси на горски плодове и нежна ванилия. Вкусът е пълен, мек и елегантен с нежни танини.

Подходящо за консумация: 15-17оС с говеждо, свинско, еленско месо, отлежали сирена. Има потенциал за стареене. Реколта от собствени насаждения.

Спечелени отличия: сребърен медал от SYRAH DU MONDE, Златен медал от Novosadski sajam

Chardonnay Barrique 2012 – сребърен медал


Премиум сухо бяло вино, с жълто-зеленикав нюанс и интензивен аромат, с ухание на тропически плодове, цвят на акация, леко подчертани ядки, печен хляб. Плътно, меко и топло вино.

Подходящо за консумация 10-12оС с предястия от пушена риба, морски дарове, сирена, през лятото с плодови предястия, аспержи, артишок, ананас и леки бяли меса. Реколта от собствени насаждения.

Vranec Veritas 2011 – сребърен медал

Вино от сорта Вранец. Получава се чрез умишлено намаляване на добива от сортовите лози. Отстраняването на цели чепки води до значителна концентрация на вкус в плода, който остава в реколтата.

Той изобилства с гроздова захар, полифеноли (антиоксиданти), цветни вещества и специфични ароматни съединения.

Тъмно – рубинен силен цвят, плътно вино, с голямо количество сух екстракт.

Вино с голям потенциал за стареене. Природен лек за сърдечносъдови заболявания.

Идеално за сервиране при 15-17°C с печено свинско, прошуто, еленско месо, мазно сирене, агнешко и телешко.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер