партньори > exporter.bg


Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste

Ще има интересни дуели – мелник срещу мавруд и руен срещу рубин

В събота 15 ноември е битката България срещу света: сира, а в неделя 16 ноември България срещу света: вионие.

И тази година Divino.Taste предлага богата програма от лекции и майсторски класове за широката публика. Подобаващо място по време на най-големия форум за българско вино е отделено за курсовете на Българската винена академия (БВА). Акцент тази година ще бъде поставен върху традиционните местни сортове, но и върху мястото на България на световната карта на виното.

Мавруд и мелник са два от най-старите и най-ценни местни български сортове. Кой от тях е по-популярен ще имате възможност да прецените сами по време на курса на БВА с водещ Вили Гълъбова - Мелник срещу мавруд.

Програмата на Divino.Taste включва още един своеобразен дуел – този път между руен и рубин.

Докато вината от сорта рубин са сред най-харесваните у нас, тези от руен са по-малко познати. През последните години типичният за долината на Струма сорт руен преживява истински възход и изненадва все повече с качествата си. Участниците и в двата дуела ще имат възможност да гласуват и да изберат своя фаворит.

Къде стои България на световната винена карта по отношение на сортовете сира и вионие ще разберем с две сравнителни дегустация на български вина от тези сортове с техни аналози от световна величина. В събота 15 ноември е битката България срещу света: сира, а в неделя 16 ноември България срещу света: вионие. Водещ и на двата майсторски класа е Яна Петкова.

http://2014taste.divino.bg/. Билети за изложението, курсовете и майсторските класове може да бъдат купени тук.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер