Банер

за ценители > lifestyle


За първи път у нас ще се проведат „Дни на френската гастрономия и продукти”

Събитието се организира от Френско-българската търговска и индустриална камара съвместно със Société Générale Експресбанк и с подкрепата на Edenred и Петрол

Инициaтивата се провежда непосредствено след посрещането на Новото Божоле. В неговото популяризиране активно участва Френско-българската търговска и индустриална камара, която ежегодно организира мащабен коктейл по този повод.

Френско-българската търговска и индустриална камара съвместно със Société Générale Експресбанк и с подкрепата на Edenred и Петрол, организира за пръв път „Дни на френската гастрономия и продукти”.

Това ще се случи на 21 и 22 ноември пред Музея за история на София (бившите Минерални бани на София), бул Бански №1. Изложението ще бъде отворено в петък, 21 ноември, от 11:00 часа до 21:00 и в събота, 22 ноември 2014, от 09:00 часа до 21:00.

Тази инициaтива се провежда непосредствено след посрещането на Новото Божоле. Както повелява традицията, младото вино се отваря всяка година, на третия четвъртък от месец ноември. Това е повод за празник, който и българската публика споделя.

В неговото популяризиране активно участва Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК), която ежегодно организира мащабен коктейл по този повод. Тази година, ФБТИК реши да разшири формата и да превърне празника на божолето в празник на френската гастрономия и вина, достъпна за широката публика.

Събитието ще започне с традиционния коктейл в четвъртък вечер (20 ноември) за партньорите на Камарата, а в следващите два дни (21 и 22 ноември) пред Музея за история на София (Бившите минерални бани на София) ще се проведе изложение и дегустация на френски продукти.

В две отоплени шатри, българската публика ще има възможността да се срещне с представители на френската гастрономия и вина, които ще предлагат френски деликатеси: сирена, колбаси, сладкиши, хляб, шоколади, традиционни гофрети и палачинки, всичко поднесено със селекция от френски вина.

Посетителите ще имат възможност да закупят директно от изложителите желаните продукти.

Кулинарно шоу и циркови номера ще поддържат интереса и доброто настроение. Ще се предлагат детски занимания и ателиета през целия съботен ден, за да могат децата да се порадват на събитието.

“Заповядайте да откриете неповторимия френски вкус!”, призовават от Френско-българската търговска и индустриална камара.

На снимката: Френско-българската търговска и индустриална камара ежегодно организира мащабен коктейл за посрещането на Новото Божоле.

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер