финанси > банки


СИБАНК стана член на Глобалния договор

Специален гост на събитието беше изпълнителният директор на Глобалния договор Георг Кел

Глобалният договор на ООН е доброволна инициатива на Обединените нации за насърчаване на бизнеса в световен мащаб да възприема устойчиви и социално отговорни политики.

Днес на официална среща на Българската мрежа на Глобалния договор СИБАНК получи официална акредитация за членство в Глобалния договор на ООН в подкрепа на устойчивото развитие на глобалната икономика.

Специален гост на събитието беше изпълнителният директор на Глобалния договор Георг Кел, който поздрави лично СИБАНК и изрази задоволството си от факта, че като част от белгийската група КВС, която е един от активните членове на Глобалния договор, СИБАНК  изразява категорично готовността си да работи за прилагане на принципите на договора на национално ниво.

Даниела Боянова, ръководител „Корпоративни и маркетингови комуникации“ на СИБАНК прие сертификата за членство от Сашо Дончев, председател на Българската мрежа на Глобалния договор, с обещанието банката да бъде не само отговорен и активен член на мрежата, но и двигател на нови инициативи.

СИБАНК партнира на Българската мрежа от две години чрез инициативата „Гордея се с труда на моите родители“, в която се включиха близо 200 деца на служители от банката и ДЗИ, също част от групата КВС.

Това членство е естествена стъпка в дългосрочната си стратегия за социална отговорност и нов тласък за развитие на тези практики, допълни Даниела Боянова.

Като част от групата KBC, СИБАНК има дългогодишна традиция в реализирането на социално отговорни дейности в подкрепа на местната общност, децата и младото поколение и за налагане на финансова култура в обществото.

Един от основните елементи в стратегията за КСО е насърчаване на доброволчеството сред служителите на банката. За проекта „Синьо лято“ СИБАНК беше отличена с престижната награда за ангажираност на служителите на Международния форум на бизнес лидерите.

Глобалният договор обединява на доброволен принцип близо 8000 компании, бизнес асоциации и неправителствени организации от 130 държави, приели принципите на отговорното корпоративно гражданство в сферата на околната среда, работните стандарти, човешките права и борбата с корупцията.

На снимката: Даниела Боянова, ръководител „Корпоративни и маркетингови комуникации“ на СИБАНК прие сертификата за членство от Сашо Дончев, председател на Българската мрежа на Глобалния договор, с обещанието банката да бъде не само отговорен и активен член на мрежата, но и двигател на нови инициативи.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер