Банер

за ценители > lifestyle


Сняг валя на площада в Бургас

Снежинките, посипали главите на минаващите се оказаха дело на специалната машина на шеф Ради Стамболов, който беше гост на тридневния фестивален уикенд Tasty Summer

Селектирани вина към ястията предлагаха топсомелиерите на България – Михаил Марковски, Слави Райчев, Йордан Кирилчев, Коста Канариев и Димитър Николов.


Огромна изненада и бурни реакции предизвика внезапно завалелия сняг на площада в Бургас. Снежинките, посипали главите на минаващите се оказаха дело на специалната машина на шеф Ради Стамболов, който беше гост на тридневния фестивален уикенд Tasty Summer, заедно с шеф Бoби Екзархов и огнената Елица Кoтева.

Триото, което десетките посетители на фестивала нарекоха „Огън и лед” обра овациите със своя Галактически сладолед, който се приготвяше на живо сред ледени облаци, които бързо изпълниха пространството.

И както се полага на истински гурме ресторант, макар и под открито небе, към всяко от ястията в тристепенното меню се предлагаше специално селектирано вино от топсомелиерите на България – Михаил Марковски, Слави Райчев, Йордан Кирилчев, Коста Канариев и Димитър Николов.

Готвачите пък приличаха повече на химици в лаборатория, наденали своите специални очила и ръкавици. Водещият Наско от БГ радио получи привилегията също да участва в приготвянето на сладоледа, а символичният домакин на събитието – бургаският изпълнител Стефан Илчев асистираше на огнената част от шоуто – приготвянето на 100 фламбирани палачинки от шеф Елица Котева.

Гостите на фестивала опитаха и още изненади, направени пред очите им на площада от любимите им кулинарни звездите. Преди триото „Огън и лед”, за бургазлии и гостите на най-добрия град за живеене, истинско гурме меню направи шеф Атдре Токев, който поднесе свой изненадващ вариант на иначе познатата ни мусака.

Предизвикателството прие шеф Иван Манчев, който отвори книгата с тайни рецепти и извади оттам изненада - пиле с манатарки и гъши дроб. И както се полага на истински гурме ресторант, макар и под открито небе, към всяко от ястията в тристепенното меню се предлагаше специално селектирано вино от топсомелиерите на България – Михаил Марковски, Слави Райчев, Йордан Кирилчев, Коста Канариев и Димитър Николов.

Мъжете, които обикновено виждаме в черни костюми и бели ръкавици да разкриват историята и особения характер на вината, се показаха в съвсем различно амплоа в своите морски превъплащения и забавни артистични етюди с вино.

Нещо повече, в третата, заключителна вечер на кулинарния уикенд Tasty Summer, те препасаха престилките, изместиха готвачите и се развихриха в кухнята, за радост на многоброините посетители.

Виното също отстъпи на голям бирен фест. Пред цялото време бургаският площад се огласяще и от символичния домакин на събитието – певецът Стефан Илчев, който съчета ролята на изпълнител с тази на водещ.

Снимки: Стоян Раданов

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер